Træpleje kan man aldrig blive helt færdig med

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er en grund til, at man med tiden har udskiftet mange af de ting, der tidligere var lavet af træ, med mursten, metal, cement og andet.

For disse elementer kan laves meget hurtige, og de kan holde i ret lang tid, uden man skal give dem så meget pleje eller generel efterbehandling.

Desuden er det jo ikke godt for naturen, at man driver rovdrift på den ved at fælde så mange træer – og så tager det også lang tid for træ at få den størrelse, som man kan bruge det til at bygge og konstruere med, hvorfor det er lettere at lave det selv.

Men så er der også det med træplejen, som man både finder ved frie træer, der kan forefindes ved havearbejde Lyngby, hvor man skal beskære disse og holde dem nede i højden, men også hvor man har en konstruktion af træ, som kan være alt fra et hus til et bord.

Man skal altid huske træplejen – og gentage den!

Og man bliver bare aldrig helt færdig med træplejen, fordi man altid kan gøre lidt mere til for at holde det ved lige.

Det kan være den indledende pleje, som man giver, når man laver noget af træ, og så skal man løbende sørge for at rense det og holde det ved lige, så man kan bruge det; hvis man slækker på det, så vil træelementet langsomt gå i fordærv.

Men selv ved det nævnte havearbejde bliver man aldrig færdig, for træer bliver ved med at vokse, så man for eksempel altid kan beskære dem, indtil de en dag dør.
Derefter planter man måske nogle nye træer, men så kan man også starte forfra her!

Derfor skal man overveje det arbejde, der er med træpleje, når man vælger noget af træ til enten haven eller hjemmet.

Flere Nyheder