Sådan får du et lysere hjem

05 september 2018
Emilie Ann Jacobsen
Sådan får du et lysere hjem

Drømmer du om et meget lysere hjem, er der mange parametre, du kan skrue på for at få mere lys ind. Først og fremmest handler det om, at du får et hjem, hvor hvid er den fremtrædende farve. Selv når det er mørkt udenfor, vil den hvide farve får dit hjem til at føles mere lyst. Du skal derfor i gang med at male lofter og vægge hvide. 

Har du et trægulv, kan du også lysne det, så det bliver hvidere. Det er med til at gøre, at hele rummet kommer til at virke meget mere lyst og indbydende. Når du får lysnet dit gulv, skal du først have det afhøvlet og slebet. Med afhøvlingen bliver der taget et par millimeter af gulvet. Derefter bliver det slebet, så det er helt glat. Til sidst bliver det lakeret med en hvidpigmentering, der gør, at det kan holde i mange år fremover. Læs mere om gulvafslibning og hvidpigmentering her

Når du gerne vil have et lysere hjem, bør du også vælge lyse møbler til det. Hvid, æggeskal, beige og lys grå er oplagte farver til et lyst hjem, hvor du føler, at der er masser af lys hele året rundt. Hvis du ikke har lyst til at udskifte dine møbler, kan du for eksempel købe hvidt eller lyst stof og lægge over sofa og lænestole og fornemme effekten af det. 

Vil du skabe et lysere hjem, er det selvfølgelig også vigtigt, at du har mange lamper i dit hjem. Er der nogle steder i dit hjem, der føles mørke og dunkle nu, kan det meget vel skyldes, at du ikke har så mange lamper i dit hjem. Det er derfor vigtigt, at du får købt nogle flere og får hængt dem op. I nogle tilfælde kan det også bare skyldes, at du ikke har en kraftig nok pære til din lampe. 

 

Flere Nyheder