Lad den lokale bedemand i Pandrup forestå bisættelsen

05 august 2022
admin

editorial

Er en person i din familie eller nære vennekreds netop afgået ved døden? Så har du brug for hjælp til alle de praktiske opgaver, som relaterer sig til dødsfald og bisættelse. Og til dette formål bør du alliere dig med en bedemand.

Hvad er bedemandens forskellige opgaver i forbindelse med et dødsfald?

Bedemanden er ansvarlig for at træffe praktiske foranstaltninger til en persons begravelse eller bisættelse, Der er bedemanden som sørger for at lægge liget i en kiste og sikre, at det opbevares i overensstemmelse med reglerne. Bedemanden hjælper også med at vælge, om den afdøde skal kremeres eller begraves, og hjælper med urnen, kisten og de nødvendige ligklæder.

Bedemanden har også til opgave at underrette myndighederne, kontakte præsten eller kirkekontoret for at arrangere begravelsen og underrette de pårørende om dødsfaldet. Ved begravelse af en person med en anden religion skal bedemanden desuden tage hensyn til eventuelle særlige sæder og skikke, og sørge for, at arrangementerne er i overensstemmelse hermed.

bedemand Pandrup

Hvordan hjælper bedemanden med begravelse eller bisættelse?

Foruden de oven for nævnte praktiske opgaver, kan en bedemand også være meget behjælpelig med selve begravelses- eller bisættelsesarrangementet. I denne anledning vil en bedemand efter aftale med præsten og kirketjeneren sørge for at ceremonien bliver sat i stand.

Din bedemand kan også hjælpe dig med at etablere kontakt til venner og familie, som måtte have interesse i at deltage i ceremonien, og tage afsked med den afdøde. For eksempel kan bedemanden hjælpe med at udfærdige og indrykke en dødsannonce i lokale eller landsdækkende aviser.

En bedemand med et solidt lokalkendskab vil kunne finde kroer, forsamlingshuse, restauranter eller gæstgiverier tæt på kirken eller kapellet, hvor eventuel mindehøjtidelighed eller gravøl kan afvikles. Og skulle der blive brug for catering service i forbindelse dermed, vil en bedemand også kunne hjælpe.

Du kan finde din bedemand i Pandrup på baggesen.dk.

Flere Nyheder