Hvor lang tid kan det tage at fortære en slikkepind?

07 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Slikkepinde er jo meget forskellige fra så meget andet slik og for den sags skyld madretter.

Det meste mad skal man jo gerne kunne indtage hurtigt, om det er flydende eller i fast form, for det smager bedst, når det lige er lavet; og selvom man kan hygge sig om et måltid, så bør det ikke tage evigheder at afslutte.

Ellers lægger man jo netop maden i køleskabet eller i fryseren, så det kan holde sig længere, og man kan indtage det senere en anden dag.

Med slik er det lidt det samme, for det ville se mærkeligt ud, hvis man bed i en vingummi og så lagde den væk til senere – den slags gør man kun for at finde ud af, om man kan lide det stykke slik eller ej.

Med et bolsje er man indlagt til at afslutte det i én omgang eller spytte det ud, hvis man ikke bryder sig om det.

Men slikkepinden er jo essentielt et bolsje med en pind og, og pinden gør, at man kan udsætte den længe.

Slikkepinden kan indtages hurtigt eller gemmes til senere

Der er jo dem, som der hurtigt pakker en slikkepind op for at kværne “bolsjet” af pinden og spiser det hurtigt.

Men den mere klassiske måde at spise en slikkepind på er at slikke på bolsjet, så det bliver mindre, indtil man kommer ind til kernen, der måske byder på en overraskelse, eller man rammer pinden, så man bider det sidste af.

Det er jo en smart måde at give specielt børn slik på, så de kan være optaget længe med noget slik og ikke hele tiden skal have nyt.

Men der er også den mulighed, at man pakker slikkepinden ind i indpakningspapiret igen – ikke køkkenrulle eller lignende – så man kan tage den frem senere og slikke videre på den.

Dog kan man nok kun gentage den finte en enkelt gang.

Flere Nyheder