Hvilke typer af HDMI-kabler findes der?

14 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvilke typer af HDMI-kabler findes der?

De fleste husstande – og for den sags kontormiljøer, arbejdspladser og institutioner – kan efterhånden ikke undvære brugen af et HDMI-kabel.

Kort fortalt kan dette blandt andet tilskrives, at HDMI-kabler er med til at udviske de begrænsninger, der tidligere har været mellem forskellige brugerflader såsom computere, tv, spillekonsoller og videre – så længe disse har en HDMI-indgang og -udgang.

Tidligere var det jo også sådan, at en spillemaskine kun kunne sluttes til et TV via sine egne ledninger. Computere skulle bruge specielle kabler for at blive koblet op til noget andet, og sådan lå landet med mange andre komponenter: Man skulle have specielle kabler for at få disse enheder til at tale sammen.

Dette hang ofte sammen med, at producenterne af apparaterne ville have, at forbrugerne skulle holde sig til deres mærker, så de blev nødt til at investere i disse bestemte kabler, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at koble flere enheder sammen – og så skulle de stadig ofte være skabt af samme producent.

Heldigvis kom der et opbrud i denne opfattelse, da man nu om dage har indført HDMI-forbindelser i rigtig mange enheder, så man kan købe et HDMI-kabel uafhængigt af type og være ret så sikker på, at man kan koble de fleste enheder sammen, da det er begrænset, hvor mange forskellige typer HDMI-kabler, der findes.

Men der findes dog et par enkelte forskellige.

Blandt andet findes der dem, man kan kalder mini-HDMI, som har en lidt mindre indgang og udgang end de almindelige HDMI-kabler, og disse bliver noget nær selvsagt brugt til små enheder.

Så er der selvfølgelig også forskellen på længden af disse HDMI-kabler, hvilket kan passe til, hvis man skal trække kabler over store afstande uden at ville koble disse op på vægge eller lofte konstant.

Sørg for at tilpasse kablerne i længden til det, du skal bruge dem til.

køb et mini hdmi kabel her fra batteribyen.dk, hvis du mangler sådan et.

Flere Nyheder