Hvilke gulve kan behandles?

29 august 2021
Steffen Hansen

Der findes mange forskellige typer behandlinger, som man kan benytte på gulve, alt afhængigt af hvad det er for en type gulv. Har du et trægulv, så er det mest normale at give det en omgang lak, så gulvet ikke bliver slidt på samme måde. Har du klinker eller andet i den stil, så kan det være, at en polering er det der skal til. Her i indlægget kommer vi ind på forskellige typer gulv, og hvilken type behandling de kan få.

Trægulv

Som nævnt ovenfor, så er den mest normale behandling ved et trægulv, at man behandler det med en omgang lak. Det er typisk en klar lak, som gør at man stadig kan nyde gulvets flotte mønster, og samtidig kan bruge det uden at være bange for, at man ødelægger overfladen. Kommer der herefter skader eller andet, så kan man fikse det ved at slibe gulvet.

Ønsker du at få mere vejledning om trægulve, og hvordan du kan behandle dem, så kan du kontakte en gulvmand her: https://www.kennditgulv.dk/gulvfirma/gulvlaegger_kobenhavn

Vinylgulve

Vinylgulve kan ikke som sådan få en behandling, som beskytter gulvet, men som udgangspunkt er det beskyttet fra fabrikken. Overfladen på et vinylgulv gør, at det er nemt at fjerne pletter og andet skidt. Derudover er vinylgulve oftest nemmere at skifte, hvis der kommer skader, end at reparere på. Vinylgulve koster heller ikke lige så meget som trægulve, og derfor er det mindre omkostningsfuldt, hvis de skal udskiftes.

Laminatgulve

Ligesom vinylgulve, så er laminatgulve lavet med en overflade som gør, at man nemt og hurtigt kan fjerne pletter og andet skidt. Det betyder også, at den eneste behandling det kræver, er at man svinger støvsugeren i ny og næ, og måske følger trop med en våd gulvmoppe, som kan vaske gulvet. Laminatgulve er som udgangspunkt også nemmere at udskifte end at reparere på, hvis man laver skader i overfladen.

Flere Nyheder