Hvad ved du om broccoli?

29 august 2018
Lykke Holzmann Søby
Hvad ved du om broccoli?

Har du broccolirelaterede spørgsmål – kan du måske finde svarene her…

Hvor længe kan en broccolisalat holde sig?

En broccolisalat kan holde sig god i køleskabet i ca. 3-4 dage. Men det kræver at man holder dressing og salat separat og blander dem lige inden de skal serveres – enten i hjemmet eller et andet sted. Hvis du allerede har tilføjet dressing til din broccolisalat og ønsker at opbevare den, kan den holde i cirka 1-2 dage.

Hvorfor er det godt at spise broccoli?

Forbedret fordøjelse og naturlig afgiftning. Spis gerne mad med naturligt fiberindhold som broccoli, da det kan forhindre forstoppelse, samt opretholde en sund tarm, og mindske risikoen for tyktarmskræft. Tilstrækkeligt fiberindtag fremmer regelmæssighed, hvilket er afgørende for den daglige udskillelse af toksiner gennem galde og afføring. Så der er mange fordele ved en god omgang broccolisalat.

Er broccoli en Superfood?

Broccoli har længe været kendt som en af ​​de sundeste grøntsager på grund af dens ernæringsmæssige indhold. Denne superfood er fyldt med fiber, antioxidanter til bekæmpelse af kræft og C-vitamin, der hjælper dig med at absorbere jern. Så vi kan vist roligt kalde broccoli for en Superfood.

Hvordan forbereder man broccoli til en broccolisalat?

Indstil din timer og kog max i 2 minutter, ellers bliver din broccolisalat snasket og falder fra hinanden. Tøm gryden for vand og læg straks broccolien i en skål isvand for at stoppe det fra at koge yderligere. Når du skal lave en broccolisalat, skal du kombinere ingredienserne med dressing: Kombiner eksempelvis broccoli, mandler, smuldret bacon, hakkede løg og ærter i en stor serveringsskål. Så har du en dejlig broccolisalat

Kan vi spise broccoli rå?

Hvis du vil have endnu mere ud af din broccolisalat, skal du ikke koge broccolien først. I en mindre undersøgelse blandt en gruppe mænd fik halvdelen 1 dc broccoli rå og den anden halvdel 1 dc kogte broccoli. Resultaterne viste at de rå og uforberedte broccoli gav endnu mere næring. Så hvis du kan lide smagen af broccoli, skal du putte rå broccoli i din broccolisalat.

Flere Nyheder