Gør denne altandør venlig for kørestole

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er mange, der er gode til at sørge for, at deres havedøre og hoveddøre er egnet til at få besøg af kørestole og andre, der har svært ved at gå, og det behøver ikke kun at være ved butikker eller hos familier, hvor man egentlig ikke har nogle, der sidder i kørestol.

Det kan jo ske, man ender i en kørestol i en periode, og så kan man sige, at det ikke kan svare sig at bygge stort om i ens hjem, hvis det kun er i en periode, men det kan jo komme igen, hvor man har brug for den kørestol – eller også ender man med at skulle sidde i den permanent.

Så er det bedre at boligen er klar til at tage imod sådan en kørestol, hvor man også har sørget for, at det er til at komme nemt gennem alle døre fra Klarfonster.se, som man har derhjemme.

Altandörr

Gør det nemmere for de kørestole at komme gennem din altandør

Dette kan man gøre ved, at ens altandør har man en elevator ved trappen, som man kan komme op til, eller også har man ligefrem lavet en mindre tilbygning, der kan ligne en skorsten, hvor man kører kørestolen ind, og så bliver man kørt op til niveauet med altanen.

Men det sker stadig indenfor, så man skal stadig hen til altandøren og over den, og det kan man gøre ved at have en lille rampe, så man kan komme over dørkarmen, men man kan også ændre døren, så den er helt nede i gulvhøjde, så man bare skal åbne den for at komme igennem den.

Dog skal døren stadig være høj nok, så andre mennesker kan komme gennem den uden at bukke sig.

Det kan desuden være smart at have en automatisk dør eller en, man åbner med en knap, så man ikke skal hen at trække i et håndtag eller skubbe døren for at åbne den.

Flere Nyheder