Få dit lækre badekar tilbage med maling af badekar

Få dit lækre badekar tilbage med maling af badekar

Når badeværelset skal renoveres, og gerne skulle komme til at fremstå skinnende nyt og indbydende, kan det være fristende at skrotte det gamle, slidte badekar. Et badekar, som har været udsat for mange års slitage, er som oftest ikke noget kønt syn. Når emaljen i et badekar bliver lidt, vil der kunne aflejre sig kalk og okker, hvilket gør overfladen ru. Visse steder er mere udsatte for slid (som mestendels består af erodering fra vand) end andre.

Der vil typisk danne sig misfarvede plamager rundt om rør og armaturer, samt foran afløbet og rundt langs kanten af karret i højde med vandstanden. Disse misfarvninger består ikke udelukkende af kalk og okker, men indeholder også sæbe og hud rester, som udgør de perfekte levevilkår for bakterier og svamp. Dette er altså ikke alene uappetitligt at se på – det er også direkte uhygiejnisk, og dermed meget lidt wellness-agtigt. Hvem gider nedsænke sit legeme i en sand bakteriebombe!

Rensning og emaljering af badekar – den nemmeste og billigste løsning

Det er dog ikke helt uden omkostninger at skille sig af med sit badekar. Er der tale om et indbygget badekar, skal fundamentet rundt om karret brydes ned. Selve karret skal bortskaffes, det vil sige, køres på genbrugspladsen. Fundamentet skal bygges op på ny, uanset om du har anskaffet et nyt badekar (som også koster penge), eller vil omlægge til bruseniche. Og er du ellers glad for dit badekar, er det synd at smide det ud. Især når det sagtens kan fikses – oven i købet langt hurtigere og billigere, end hvis det skulle skrottes.

Ved emaljering af badekar slibes først den gamle, slidte emalje bort, så overfladen bliver jævn og dermed tager bedre imod den nye emalje. Denne påføres i et enkelt lag af emaljerings materiale bestående af akryl og uretan, som hærder op i løbet af 24 timer – og så kan du faktisk tage dit nye, gamle badekar i brug igen! Læs mere på badekarsmaler.dk