Få den bedste mundhygiejne med regelmæssige besøg hos tandlægen

Få den bedste mundhygiejne med regelmæssige besøg hos tandlægen

Mange mennesker døjer med dårlige tænder. Dette skyldes i høj grad den kost, vi ernærer os ved, som fortrinsvis består af forarbejdede kornprodukter. Disse kornprodukter har et højt indhold af kulhydrater, som nedbrydes til sukker, hvilket er prima næring for de bakterier, som trives i munden. Mangelfuld tandpleje (børstning af tænder samt anvendelse af tandtråd på regelmæssig basis) fører til dannelse af belægninger i form af tandsten og plak.

Her har bakterierne gode vækstbetingelser. Bakteriernes afføring er syreholdig – og derfor bliver tand emaljen ætses, og tandkødet irriteret og betændt. Disse tilstande kan føre til tandkøds betændelse, parodontose, karies (huller i tænderne), tandbylder og andre dårligdomme i tænder, kæbe og tandkød. De fleste af disse tilstande kan forhindres i at udvikle sig gennem forebyggende behandling og en fornuftig mundhygiejne. Men skal det være rigtig effektivt, kræves der regelmæssige tandlæge besøg.

Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?

Du bør gå til tandlægen minimum én gang om året for at få renset dine tænder og samtidig få et grundigt eftersyn. Din tandlæge har ved denne lejlighed de bedste forudsætninger for at vurdere, om der er tilløb til for eksempel parodontose eller et hul i en tand, og vil kunne iværksætte en behandling. På den måde vil du kunne undgå såvel omfattende og mere smertefuld – og dyr – behandling senere hen. Og måske kan du beholde tænder, du ellers skulle have fjernet, og erstattet med broer eller implantater, hvilket heller ikke er helt billigt.

Find din lokale tandlæge i Rødovre på plus1.dk

Det er altid en fordel at vælge en tandlæge, som ligger tæt på hjemmet. Så slipper du for lang transporttid, og i tilfælde af akut opståede problemer kan du komme hurtigt til tandlæge. Plus1 tilbyder billig tandlæge behandling i Rødovre for alle typer patienter, udført af dygtige og kompetente tandlæger, tandplejere og klinikassistenter. Se mere på plus1.dk