Du er ikke alene – kom afhængigheden til livs på et misbrugscenter

Som misbruger er man ikke altid helt selv i stand til at erkende sit problem. Selvfornægtelse er en ret væsentlig del af afhængighedens psykologi, lige som at de fleste misbrugere er verdensmestre i at lyve over for såvel sig selv som resten af verden. Når en afhængighed tager over, vil alt andet end objektet for afhængigheden blive sekundært for den pågældende person – og derfor er det ikke ualmindeligt, at misbrugere sætter alkohol, medicin, stoffer eller spil over selv deres nærmeste familie. Et misbrug slider hårdt på venskaber, familie relationer og andre forhold, som burde være de vigtigste i et menneskes liv. Og som oftest vil en misbruger i yderste konsekvens ende med at skubbe alt og alle fra sig, hvilket fører til depression og ensomhed.

Bryd den onde cirkel – få behandling mens tid er

At miste familien er noget af det mest smertefulde, et menneske kan blive udsat for. For den misbrugsramtes nærmeste familie er det et spørgsmål om overlevelse, men på ingen måde sorgfrit, når familien splittes på grund af et misbrug. Børn kan tage varig psykisk skade af at skulle forholde sig til så stort et svigt og lide så mange afsavn tidligt i livet. Og den misbrugsramte er ofte så opslugt af afhængigheden, at han eller hun ikke selv erkender, hvor meget skade vedkommende udretter med sin adfærd.

Er du i et forhold med en misbruger, er det således vigtigt, at du søger hjælp – ikke kun til den direkte misbrugsramte, men også til dig selv og til resten af den nære familie. Kun på den måde kommer I alle helskindede ud af misbruget, og får rettet op på den ødelagte familie dynamik, som er så vigtig for at hverdagen kan fungere.

Hos Behandlingscenter Stien kan hele familien få hjælp til genopbygning af såvel selvværdet hos de enkelte familiemedlemmer som familiens samlede styrke.

Læs mere om behandling af afhængighed med sideløbende familieforløb på behandlingscenter-stien.dk