Alkoholbehandling og jargonen deri

Alkoholbehandling og jargonen deri

Det er soleklart, at når man taler om alkoholikere, der er virkelig hårdt ramt, så er det klart, at de har brug for en form for alkoholbehandling, der virker, samt supplerende og tilhørende form for alkohol hjælp.

Når den behandling så er iværksat, og man er kommet i gang med processen, hvor de værste abstinenser fortager sig, man går fra at føle sig som en slet person til at begynde at have lidt mere overskud i hverdagen, mens man for eksempel er under indlagt behandling, så sker der noget meget interessant for disse patienter internt.

Dette kan være svært at sætte sig ind i for udefrastående, der ikke er i daglig gang med dem såsom behandlere, rådgivere og andre, der arbejder tæt sammen med de andre om at bedre deres situation til en hverdag uden alkohol.

Faktisk kan det blive meget hårdtslående at opleve som pårørende ven, familiemedlem eller andet, der ligefrem kan finde den slags interne jargon, lingo og termer som noget, der umiddelbart modarbejder behandlingen.

Sådan skal man slet ikke se på det, og det vil vi forklare lidt om i det følgende, så du ikke bliver negativt overrasket ved dit næste eller første besøg, men måske kan trække kærligt på smilebåndet over det, når du ser det.

For du bliver aldrig selv en del af det og kan forstå det 100 procent, for det er ligesom med krigsveteraner, der kan kigge på hinanden og uudtalt ved, hvad hinanden har været igennem. Det kan en pårørende ikke gøre med alverdens ord, sætninger og fagter, selvom det er velment – man skal have været der selv.

Visse alkoholikere – afhængigt af typerne – kan nemlig joke med ret så harsk galgenhumor, der især omhandler alkoholmisbrug, døden og andet, og det kan virke som noget, der hiver folk ned i dynget, men her er det så vigtigt at huske, at det er en metode for de ramte at skabe et bånd sammen, de kan mødes om og på den måde minde hinanden om, hvorfor de er der, og hvorfor de gerne vil have det bedre.

Støt dem i dette uden direkte at tage del i det, hvis du ikke kan forstå det.

Accept og respekt er vigtigt.